Samen Sterker! Eindelijk een vereniging voor zelfstandige zorg en ggz professionals

Gastblog van Martin Jan Melinga – Oprichter Orange Monday Foundation

Afgelopen dagen stonden in het teken van het lanceren van een nieuwe website in de gezondheidszorg. Mij werd gevraagd om het eerste blog van deze nieuwe vereniging te schrijven. Zegt u, laat het blog maar zitten? Ga dan gelijk naar deze nieuwe en informatieve website: www.ggzplusnederland.nl of klik op één van onderstaande logo’s

 zorgplusnl - zonder rand                                                      Logo GGz-Plus Nederland bewerkt (briefhoofd)

Regen en zonneschijn
Vandaag, zondag 6 april 2014, was voor het eerst sinds dagen het zonnetje weer achter de wolken. Sterker nog, een groot deel van de dag kwam er ook nog eens regen uit die wolken. ‘Na regen komt zonneschijn’ is een bekend spreekwoord en wordt veel als metafoor gebruikt. De nieuwe vereniging GGz Plus Nederland is in dit geval de spreekwoordelijke zonneschijn die de gezondheidszorg goed kan gebruiken.

Voor wie is de vereniging bedoeld? Voor alle zelfstandige zorgprofessionals in Nederland. En dat zijn er nog al wat. Naar schatting zo’n 100.000 mensen verdienen hun boterham als zelfstandige in de zorg. En wie vertegenwoordigt hun belangen? Op dit moment is het nog ieder voor zich. De hoogste tijd dus voor een belangenvereniging. Want een zelfstandige professional kent het gezegde (‘na regen …’) maar al te goed!|

Regen en zonneschijn banner

Loondienst of zelfstandig professional (ZZP)
De meeste mensen die dit blog lezen weten het waarschijnlijk wel. Als je uit een loondienstsituatie zelfstandig professional wordt, zijn er nog al wat verschillen. Het vangnet voor de sociale en financiële zekerheid ontbreekt nagenoeg volledig. Nog maar niet te praten over alle administratie die van een zelfstandige wordt verwacht.

De hoogste tijd dus voor een belangenvereniging zoals GGz Plus Nederland. Deze vereniging gaat collectieve contracten sluiten voor haar leden op het gebied van bijvoorbeeld pensioen en verzekering. Daarnaast ondersteunt de vereniging de zelfstandige professional bij het uitoefenen van zijn of haar beroep.

Uitoefenen van je beroep
Daar gaat het tenslotte allemaal om. Als zelfstandige zorgprofessional je kunnen focussen op het uitoefenen van je beroep en bijna alle andere zaken aan iemand anders overlaten. Dat is een mooi ideaal, GGz Plus Nederland vult dat voor een groot deel in.

Beroepsgroepen-GGz Plus NL

Op deze site kunt u hier meer over lezen. Eén van de belangrijkste reden voor mij om lid te worden, was dat ik niet meer alleen sta. Ik kan straks via de community van vereniging GGz Plus Nederland heel snel collega’s vinden en contact leggen. Verbinden noemen ze dat op de site, en dat is het ook. Onderling contact, even overleggen dat zijn van die dingen die een zelfstandige zorgprofessional soms mist.

Visie van GGz Plus Nederland
De visie van de nieuwe vereniging spreekt mij aan. Iedereen weet dat de geestelijke gezondheidszorg en de algemene (somatische) zorg heel veel met elkaar te maken hebben. Bij psychische klachten ontstaan vaak fysieke klachten en andersom natuurlijk ook. GGz Plus Nederland voegt de daad bij het woord. Dat is één van de redenen van de ‘Plus’ in de naam van de vereniging.

Er lijkt nog een lange weg te gaan, maar juist de samenwerking binnen GGz Plus Nederland spreekt mij aan. Geestelijke EN algemene gezondheidszorg in één vereniging. Ieder nog met een eigen naam, omdat de taken van de professionals anders zijn, maar op weg naar één algemene gezondheidszorg die onderling samenwerkt. Voor mij het welbekende ei van Columbus.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

Collectief pensioen en verzekeringen regelen
Ik wil u natuurlijk niet tegenhouden om naar de site te gaan en als u wilt, doet u het toch wel. Ik wil nog één ding kwijt; als u naar de site gaat, word dan gelijk lid. De jaarcontributie is slechts € 125,- per jaar en dat is inderdaad maar. Als lid van de nieuwe vereniging kan je gewoon je geld terugverdienen. Dat komt je niet vaak meer tegen.

Aangezien GGz Plus collectief de pensioenen en verzekeringen voor u gaat regelen is de korting die u hier op nog dit jaar kunt realiseren waarschijnlijk al meer dan de contributie. Voor mij was dat al een reden om lid te worden.

Button lid worden vinkje blauw vierkant

Tenslotte
Ik wens u veel leesplezier op deze spiksplinternieuwe site en nogmaals, hoe meer leden, hoe meer jouw belangen vertegenwoordigd kunnen worden door GGz Plus Nederland.

Een goed idee, een mooie uitvoering op de website, nu nog veel leden … want dan gaat de slogan pas echt op: Samen Sterker in de Gezondheidszorg!

Positieve groet, Martin

PS. De contributie is voor 2014 vastgesteld op 99 euro (p.p.; ongeacht aanvang lidmaatschap). Dus, hoe eerder u lid wordt, hoe langer u profiteert van uw lidmaatschap!

Martin Jan Melinga
W: http://www.orangemonday.nl
E: martin@orangemonday.nl
M: 06 – 42 934 13 46

Facebook   LinkedIn   Twitter   Wordpress

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Belangenvereniging, Collectief pensioen, Collectieve verzekeringen, GGz Plus Nederland, GGZ Plus NL, Politiek en overheid, Samenwerken gezondheidszorg, Verbinding, Zelfstandige zorgprofessional, Zorg Plus NL, Zorginstelling, Zorgondernemer en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Samen Sterker! Eindelijk een vereniging voor zelfstandige zorg en ggz professionals

  1. jusd zegt:

    Dit is op Jusd herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s